GDI.Foundation ontdekt ernstige lekken bij 590 organisaties

Een Nederlandse stichting van beveiligingsexperts zonder winstoogmerk, de GDI.Foundation, heeft vorig jaar 690 beveiligingslekken ontdekt bij meer dan 590 organisaties. Op 1 januari 2016 startte deze stichting het Project366.

Deskundigen van de stichting gingen vanaf die datum in hun vrije tijd naar kwetsbaarheden speuren. Met als resultaat de ontdekking van 690 ernstige beveiligingslekken bij meer dan 590 organisaties in 71 landen.

Nederland en België
In Nederland en België vonden de deelnemers aan het Project366 achtereenvolgens 136 en 14 ernstige kwetsbaarheden in de beveiliging van organisaties. Nederlandse organisaties hadden gemiddeld 8 dagen nodig om in actie te komen, nadat ze geïnformeerd waren over de kwetsbaarheid. Belgische organisaties hadden er 5,3 dagen voor nodig. Het wereldwijde gemiddelde hiervoor bedroeg 10,8 dagen.

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland
Organisaties in China slaagden erin om de gerapporteerde kwetsbaarheden in 4,9 dagen te verhelpen. Project366 ontdekte 43 lekken in dit land. Echter, nog niet alle gemelde kwetsbaarheden in China zijn verholpen. Project366 is inmiddels beëindigd. Door financiële hulp van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) kan de GDI.Foundation in 2017 verdergaan met het opsporen van beveiligingslekken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief