Datalek persoonlijke gegevens Amerikaanse militairen

Persoonlijke informatie van Amerikaanse militairen is door een datalek op straat beland. Het lek vond plaats bij een extern bureau dat door het Amerikaanse ministerie van Defensie is ingeschakeld.

Volgens de zakelijke technologienieuwssite ZDNet zou het gaan om onder andere burgerservicenummers en standplaatsen van militair medisch personeel. Daar komt nog bij dat er data over militairen met de hoogste veiligheidsmachtiging is gelekt: medewerkers van Defensie die toegang hebben tot staatsgeheimen en andere, uiterst vertrouwelijke, informatie.

Potomac Healthcare Solutions
Volgens security-onderzoeker Chris Vickery lag de oorzaak van dit ernstige incident in een kwetsbaarheid van de server van het bedrijf dat door Defensie is gecontracteerd: Potomac Healthcare Solutions. Als gevolg van het datalek zijn ook persoonlijke gegevens van ondersteunend medisch personeel op straat beland, zoals van verplegers, dokters en medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg.

11 gigabyte aan data
De omvang van het datalek zou momenteel nog niet bekend zijn. Vickery denkt echter dat minimaal 11 gigabyte aan data op de server was in te zien. Kwaadwillenden kunnen de gegevens aanwenden om identiteitsfraude te plegen of de gegevens verkopen aan vijandelijke staten. Potomac Healthcare Solutions heeft het datalek inmiddels gerepareerd.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief