Gebruikers Marktplaats konden inloggen op profielen van anderen

Door een fout in de website van Marktplaats was het afgelopen weekend mogelijk om toegang te krijgen tot profielen van andere gebruikers.

Marktplaats heeft dit bevestigd tegenover RTL Nieuws. Meerdere mensen hadden inmiddels laten weten dat ze opeens toegang hadden tot het Marktplaats-account van een onbekende.

Update

Het probleem ontstond door een update van de website van Marktplaats. Door een fout kon een aantal gebruikers inloggen op het account van een andere gebruiker. Vervolgens konden ze de naam, het e-mailadres, de postcode en het telefoonnummer van deze persoon zien. Ook de advertenties, zoekopdrachten, chatgesprekken en betalingen waren te benaderen.

Privacy

Marktplaats kreeg van 24 gebruikers bericht dat ze  toegang hadden tot een ander account. “We hebben hele betrokken gebruikers en zijn het samen met hen gaan oplossen”, lichtte de woordvoerder toe. Mogelijk ligt dat aantal echter hoger, aangezien niet iedereen melding gemaakt zal hebben van de fout. Inmiddels is het probleem verholpen met een nieuwe update. “Dit is een groot probleem en had nooit mogen gebeuren. Het waarborgen van de privacy van onze gebruikers is één van onze prioriteiten,” aldus de woordvoerder.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief