Gebruikers Wyze-camera’s konden in woningen van anderen kijken

Vanwege een beveiligingsprobleem in camera’s van Wyze konden 13.000 gebruikers met de camera’s van anderen meekijken. Het bedrijf heeft dit zelf bekendgemaakt.

Smarthome-producten

Wyze is gespecialiseerd in smarthome-producten en draadloze camera’s. Het is opgericht door voormalige Amazon-medewerkers. Op Reddit lieten gebruikers weten dat ze pushnotificaties ontvingen met afbeeldingen van de camerafeed van anderen. Op een gedeelde thumbnail was bijvoorbeeld iemands woonkamer te zien. Ook op het forum van Wyze schreven gebruikers dat ze beelden van willekeurige camera’s te zien kregen.

Amazon Web Services

Wyze heeft in een verklaring laten weten dat het probleem is ontstaan na een storing bij Amazon Web Services (AWS). Enkele servers van AWS raakten overbelast waardoor gebruikersdata werd gecorrumpeerd. Dit zou de oorzaak zijn van het probleem. Wyze voegt eraan toe dat het niet mogelijk was om livestreams of video’s te bekijken. Nadat de fout werd ontdekt, werd het tablad uitgezet waarop de beelden te zien waren. De camerafabrikant onderzoekt hoeveel gebruikers er zijn getroffen. Alle gedupeerden worden zo snel mogelijk geïnformeerd, aldus Wyze.

Klik hier voor het bericht van Wyze.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief