Gegevens 2 miljoen klanten van Vodafone Duitsland gestolen

Vodafone in Duitsland heeft vandaag bekend gemaakt dat de gegevens van 2 miljoen klanten zijn gestolen. Deze gegevens bevatten namen, adressen, geboortedata, geslacht, bankgegevens en klantnummers van consumenten. Financiƫle gegevens, wachtwoorden en PIN-codes zijn niet buitgemaakt. Het gaat alleen om gegevens van Duitse klanten.

Het telecom concern zegt in een mededeling op zijn website dat voor de aanval veel energie en kennis van interne systemen nodig was. De getroffen klanten ontvangen binnenkort een brief met meer informatie.
Nadat de aanval door Vodafone werd ontdekt is deze direct gestopt. Het bedrijf werkt nauw samen met Duitse toezichthouders en opsporingsdiensten. Inmiddels is een verdachte geĆÆdentificeerd en is opsporing van de aanvaller gestart.

Vodafone waarschuwt zijn klanten voor ongevraagde telefoontjes of (phising)emails van kwaadwillenden die de gestolen gegevens willen misbruiken. Het concern waarschuwt klanten nooit creditcardgegevens te verstrekken en hun bankafschriften goed in de gaten te houden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief