Gegevens van mogelijk 2,4 miljoen klanten Carphone Warehouse ontvreemd

Afgelopen week is een website van de Britse telefoonaanbieder Carphone Warehouse gehackt. De gegevens van waarschijnlijk 2,4 miljoen klanten zijn daarbij ontvreemd: rekeninggegevens, adresgegevens, geboortedata, namen en dergelijke.

Ook gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten zijn waarschijnlijk bemachtigd. Van 90.000 klanten zijn mogelijk de versleutelde creditcardgegevens buitgemaakt. Carphone Warehouse heeft laten weten dat er een “geraffineerde en geco├Ârdineerde” cyberaanval is geweest op hun website.

Versleuteld?
Onduidelijk is of de klantgegevens echt zijn gestolen. Ook onduidelijk is of wachtwoorden van gebruikers versleuteld werden bewaard. Carphone Warehouse heeft via Twitter laten weten dat de wachtwoorden van een “klein aantal klanten” mogelijk niet versleuteld bewaard werden.

Offline
Het bedrijf heeft de mogelijk getroffen klanten inmiddels geïnformeerd. De wachtwoorden van de accounts waar het om gaat, zijn inmiddels gereset: pas wanneer klanten een nieuw wachtwoord hebben aangemaakt, kunnen ze weer inloggen. Carphone Warehouse heeft drie websites: OneStopPhoneShop.com, e2save.com en Mobiles.co.uk. Alle drie zijn ze zaterdag jl. offline gehaald.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief