Gemeente Deventer gaat toezicht houden met drone

De gemeente Deventer gaat een drone gebruiken voor toezicht. Het onbemande luchtvaartuig wordt ingezet in het buitengebied en bij de technische inspectie van slecht bereikbare gebouwen en onoverzichtelijke complexen.

Veiliger en goedkoper

Met een drone kan sneller en efficiënter toezicht worden gehouden op erfinrichtingsplannen en op bijvoorbeeld daken en gevels. “Drones zijn in staat om foto’s te maken vanuit de lucht. Daarmee kunnen ze snel en overzichtelijk een beeld geven van een situatie. Drones zijn niet alleen veiliger, maar ook goedkoper dan bijvoorbeeld gebruik van steigers of hoogwerkers”, aldus de gemeente.

Toezichthouders

De drone maakt alleen foto’s. Daarbij komen volgens de gemeente geen personen herkenbaar in beeld. Privacy is een belangrijke voorwaarde bij de inzet van een toezichtsdrone, benadrukt burgemeester Ron König. “We zetten een drone in om bijvoorbeeld technische controles uit te voeren, dus dan moeten privacygevoelige zaken niet worden vastgelegd.” Er worden toezichthouders opgeleid die de drone gaan besturen: “De toezichthouders zorgen ervoor dat personen niet herkenbaar in beeld komen.”

Klik hier voor de webpagina van de gemeente Deventer over dit onderwerp.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief