Google bericht over beveiligingslek in Windows 8.1

Google heeft opnieuw over een lek in Windows 8.1 bericht waar Microsoft nog geen update voor heeft. Door deze kwetsbaarheid kan een aanvaller die al toegang tot een systeem heeft, zijn rechten op de computer verhogen. Google rapporteerde het lek in oktober 2014 aan Microsoft, waarna Microsoft 90 dagen de tijd kreeg om het probleem op te lossen.

Deadline
In december 2014 liet Microsoft aan Google weten dat het bedrijf in februari 2015 een update beschikbaar zou stellen. De automatische deadline van 90 dagen die Google hanteert zou echter betekenen dat details over de kwetsbaarheid voor het verschijnen van de update bekend zouden worden. De deadline was namelijk op 11 januari 2015. De update verschijnt echter pas op 13 januari.

Google gaf aan dat de deadline voor geen enkele leverancier wordt aangepast. Eind december maakte Google ook al een lek in Windows 8.1 openbaar. Het is niet uitgesloten dat beide problemen die Google in Windows 8.1 heeft ontdekt, ook bij andere versies van Windows spelen. Google zou andere versies van Windows hier nog niet op hebben getest.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief