Kritiek van Microsoft op Google vanwege publiceren Windows 8.1-lek

Microsoft heeft kritiek geuit op Google, omdat Google een lek in Windows 8.1 openbaar maakte voordat er een update beschikbaar was om het probleem te verhelpen. De actie van Google past binnen het ‘Project Zero’-initiatief van het bedrijf. Google geeft beveiligingslekken door aan andere bedrijven en biedt hen negentig dagen de tijd om de lekken te dichten.

Microsoft is er niet in geslaagd het lek in Windows 8.1 binnen negentig dagen te verhelpen, maar belooft met een oplossing te komen. Ondertussen kunnen hackers de informatie van Google echter misbruiken. Enige tijd geleden maakte Google ook al informatie bekend over een lek in Windows terwijl Microsoft nog geen oplossing beschikbaar had gesteld.

Betere samenwerking
De directeur van de beveiligingstak van Microsoft, Chris Betz, vraag Google in een blogpost om beter samen te werken met Microsoft, zodat gebruikers van hun software niet benadeeld worden. “Wij geloven dat zij die een kwetsbaarheid vrijgeven voordat een update beschikbaar is een slechte dienst bewijzen aan miljoenen mensen en de systemen waar zij op vertrouwen”, aldus Betz.

Google-onderzoeker Ben Hawkes schreef eerder dat Google de deadline van negentig dagen een optimale manier vindt om een goede beveiliging te garanderen. Bedrijven kunnen dan onmogelijk updates oneindig uitstellen, aldus Hawkes.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief