Google: Standaard G Suite-alerts voor door de staat gesponsorde aanvallen

Google gaat standaard meldingen versturen naar G-suite beheerders, wanneer er een vermoeden is van een aanval die door een overheid wordt gesponsord.

“We hebben gehoord dat veel beheerders niet op de hoogte waren van deze waarschuwing en daarom deze kritieke informatie niet ontvingen. Als gevolg hiervan zullen we deze meldingen voor de meeste beheerders inschakelen vanaf 10 oktober 2018,” aldus Google.

Alert-voorkeuren
Google maakte verder bekend dat deze aankomende wijziging niet de alert-voorkeuren zal overschrijven die expliciet zijn gewijzigd vóór 10 oktober. Gebruikers die deze waarschuwingen voor 10 oktober hebben uitgezet, of uitzetten, zullen deze dus niet ontvangen.

Aanvullende beschermende maatregelen
Het bedrijf wijst er verder op dat het ontvangen van een dergelijk alert niet noodzakelijkerwijs betekent dat een account ook daadwerkelijk is gecompromitteerd. De waarschuwing volgt ook als Google alleen maar een vermoeden heeft van een aanval die door een overheid wordt gesteund. Daarnaast wijst Google erop dat het altijd nuttig is om aanvullende beschermende maatregelen te nemen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief