Microsoft staakt uitrol Windows 10 October 2018 Update

Microsoft heeft de uitrol van de Windows 10 October 2018 Update voorlopig beëindigd. Reden is dat er gebruikers zijn die problemen hebben ervaren tijdens de installatie ervan. Microsoft ontving meerdere meldingen van gebruikers die hun bestanden waren kwijtgeraakt. Dit gebeurde, nadat ze de upgrade naar de meest recente versie van Windows 10 hadden uitgevoerd.

Windows 10-gebruikers die de Windows 10 October 2018 Update inmiddels al hebben gedownload, wordt aangeraden deze niet te installeren. Microsoft werkt ondertussen aan een nieuwe versie.

Versie 1809

Versie 1809, zoals de October 2018 Update heet, werd op dinsdag 2 oktober uitgebracht. Deze beschikt onder andere over nieuwe veiligheids- en privacyfeatures. Microsoft brengt momenteel twee keer per jaar een zogenaamde grote feature-update voor Windows 10 uit. Microsoft wilde de October 2018 Update vanaf 9 oktober via Windows Update in omloop brengen. Meteen na de lancering ervan ontving het softwarebedrijf uit Redmond meldingen over verwijderde bestanden.

Geïsoleerde meldingen

Op zijn website heeft Microsoft bekendgemaakt dat de uitrol van de Windows 10 October 2018 Update is gepauzeerd. Het bedrijf is, naar eigen zeggen, “geïsoleerde meldingen” van gebruikers aan het onderzoeken. De helpdesk van Microsoft is beschikbaar voor gebruikers die problemen hebben gehad.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief