Google steunt ontwikkeling Tor met Summer of Code 2013

De populaire software voor online anonimiteit van het Tor Project wordt opnieuw gesteund door Google. Het Tor Project neemt deel aan de Google Summer of Code 2013. Tijdens de Google Summer of Code krijgen studenten de gelegenheid om onder begeleiding van een mentor aan de ontwikkeling van opensource-projecten te werken.

Geïnteresseerde studenten kunnen tot 3 mei voorstellen indienen voor verbeteringen aan de Tor software. Indien hun voorstel wordt gekozen, krijgen zij de kans om drie maanden te werken aan de Tor programmatuur of één van de gerelateerde projecten. Hiervoor ontvangen zij een vergoeding van 5.000 dollar van Google. De studenten werken hierbij vanuit de locatie en op de uren die zij zelf kiezen.

Voor de studenten is dit naast de inhoudelijke uitdaging, een kans om ervaring met softwareontwikkeling en projectplanning op te doen en voor bekende namen te werken.

In samenwerking met de Electronic Frontier Foundation (EFF) nam het Tor Project eerder al deel aan de Google Summer of Code van 2007 tot en met 2012. In totaal zijn hierbij 33 studenten begeleidt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief