Groot risico op hacks bij Android-toestellen

Apparatuur waar Android op draait is niet veilig, volgens IT-bedrijf Onegini. Daarbij verwijst het bedrijf naar onderzoek van de University of Cambridge. Belangrijkste kwetsbaarheid: de gebruikers die het nalaten om (tijdig) updates te installeren.

Opmerkelijk is dat, ondanks het geringe aantal keren dat er beveiligingsupdates voor Android worden uitgegeven, gebruikers toch verzuimen deze aan hun toestel toe te voegen. Hierdoor is bijna negentig procent van alle Android-apparatuur te hacken.

LG, Motorola, Nexus
De ene aanbieder van Android-toestellen is echter de andere niet. Sommige aanbieders zijn ronduit laks als het gaat om het ter beschikking stellen van updates, andere aanbieders infomeren gebruikers onmiddellijk als er een update is. LG en Motorola doen het bijzonder goed; Google is alert bij updates voor Nexus-apparatuur.

Nieuwe versie
Als een nieuwe versie van Android uitkomt, neemt het percentage onveilige toestellen af. Vervolgens neemt dit percentage weer toe. De mate van kwetsbaarheid voor hacks hangt dus ook af van het moment.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief