Grootschalige DDoS aanval op provider TransIP

Rond 12:00 uur vandaag stuurde provider TransIP een email uit, waarmee het bedrijf haar klanten informeerde over een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval.

Sinds haar oprichting in 2003 is TransIP uitgegroeid tot één van de grootste providers van de Benelux. Het bedrijf is de grootste aanbieder van domeinnamen in de Benelux. TransIP is in zowel zakelijke als particuliere kringen zeer populair. Naast webhosting en domeinnaamregistratie biedt het bedrijf colocatie in eigen datacenters.

De DDoS aanval van vandaag was de meest recente in een reeks die zondag 24 maart startte. De aanvallen zijn sinds de start in intensiteit toegenomen en richten zich op alle nameservers van TransIP. Indien deze aanval zou slagen zouden de nameservers onbereikbaar worden, waardoor het niet meer mogelijk zou zijn de IP-adressen van domeinen op te vragen. Hiermee zouden de domeinen onbereikbaar worden.

Om 14:45 gaf het bedrijf een update via het blog van de afdeling TransIP Network Operations: de intensiteit van de aanval is afgenomen en heeft minimale impact op klanten gehad.

De provider werkt nauw samen met het Team High Tech Crime van het KLPD en het team digitale recherche Leiden/Den Haag om de aanvallen te stoppen en de identiteit van de aanvallers te achterhalen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief