Hack op MICROS-klantenportaal (Oracle)

Het MICROS-klantenportaal van Oracle is gehackt. Het is mogelijk dat honderden computers van het bedrijf zelf ook slachtoffer zijn geworden, aldus IT-journalist Brian Krebs. MICROS is een kassasysteem dat over de hele wereld op ruim 300.000 plaatsen wordt ingezet.

Met de kassasystemen kunnen betalingen met een creditcard afgehandeld worden. Veel hotels, winkels en restaurants maken er gebruik van. Oracle heeft bevestigd dat er een malafide code in enkele verouderde MICROS-systemen is gevonden.

Betaalgegevens geëncrypt
Klanten wordt geadviseerd om bestaande wachtwoorden te vervangen door nieuwe. Op dit moment is niet duidelijk wat de consequenties van de aanval op het MICROS-klantenportaal zijn. Het is niet uitgesloten dat er gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten zijn buitgemaakt. Oracle heeft meegedeeld dat de betaalgegevens zijn geëncrypt waardoor ze veilig zijn.

MICROS-afdeling
De hackers zouden alleen hebben weten door te dringen dot het computernetwerk van de MICROS-afdeling waar de kassasystemen worden gefabriceerd. Bij andere bedrijfsonderdelen van Oracle zou geen cyberinbraak hebben plaatsgevonden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief