Hack the Pentagon!

Het Amerikaanse ministerie van Defensie roept hackers op om het Pentagon aan te vallen. Het gaat hierbij om een proef die in april van start gaat. Externe hackers kunnen dan legaal de veiligheid van onder andere websites op de proef stellen.

De Amerikaanse defensieminister Ash Carter zei hierover: “Ik ben ervan overtuigd dat dit innovatieve initiatief onze digitale verdediging zal versterken en uiteindelijk onze nationale veiligheid zal verbeteren.”

Bug bounty-programma
De proef doet denken aan de bug bounty-programma’s van softwarebedrijven: onderzoekers en hackers ontvangen een vergoeding als ze bugs of andere kwetsbaarheden ontdekken en die melden. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft nog niet laten weten of er een financiële beloning tegenover staat. Tegenover Reuters heeft een woordvoerder van het ministerie laten weten dat de exacte regels voor het programma nog niet bekend zijn.

Exclusief voor Amerikaanse burgers
Het initiatief is exclusief voor Amerikaanse burgers, waarvan ook de achtergrond gecheckt zal worden. Ze mogen vervolgens vooraf geselecteerde systemen en websites testen. Belangrijke netwerken en wapenprogramma’s zullen tijdens de proef nog niet aangevallen mogen worden. Het Pentagon denkt dat duizenden mensen zich zullen opgeven voor de proef.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief