Hacker plaatst nieuwe afleveringen ‘Orange is the new Black’ online

Een hacker heeft nieuwe afleveringen van de Netflix-serie Orange is the new Black op internet geplaatst. Eerder had deze hacker, die zichzelf The Dark Overlord noemt, nog geprobeerd om Netflix en de Hollywoodstudio waarvan hij de series had gestolen, te chanteren.

De hacker heeft, naar eigen zeggen, meerdere films en televisieseries gestolen die nog uit moeten komen. Het zou om 37 titels gaan. Volgens DataBreaches zijn de afleveringen ontvreemd van Hollywoodstudio Larson Studios.

The Pirate Bay
Aanvankelijk wilde de Hollywoodstudio het gevraagde bedrag van 50 bitcoin betalen, ongeveer 62.000 euro. Uiteindelijk heeft Larson Studios dit niet gedaan, waarna de hacker Netflix om geld vroeg. Ook Netflix betaalde niet. Vervolgens heeft de hacker het hele seizoen van Orange is the new Black via de illegale torrentsite The Pirate Bay beschikbaar gemaakt.

ABC, Fox en National Geographic
In een persbericht van de hacker zelf beweert hij meer materiaal van Netflix gestolen te hebben. Tevens zou hij ABC, Fox en National Geographic hebben gehackt. Ook deze zenders worden nu afgeperst. “Jullie hebben nog de kans jezelf te redden. Ons aanbod ligt nog steeds op tafel – vooralsnog,” aldus The Dark Overlord.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief