Hackers ontvreemden 20 miljoen dollar met PBX-telefooncentrales

In Amerika hebben criminelen bijna 20 miljoen dollar ontvreemd door PBX-centrales te hacken. Een persoon die het geld voor de criminelen witwaste, heeft dit bekend.

Een Private Automatic Branch eXchange (PABX of PBX) is een telefooncentrale die door een bedrijf gebruikt wordt om intern te bellen. Er kan echter ook naar buiten getelefoneerd worden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft niet bekendgemaakt hoe de daders de centrales hebben gehackt.

Herprogrammeren
Eenmaal binnen speurden de criminelen naar ongebruikte extensies, die ze herprogrammeerden om langeafstandsgesprekken te maken. De facturen voor deze gesprekken gingen naar de bedrijven die waren gehackt.

Vier jaar lang
De daders belden met de PBX-centrales naar telefoonnummers waarvoor betaald moest worden, zoals seks- en chatlijnen. In werkelijkheid was het een fake-dienst, waar ook voor betaald moest worden. De winst werd vervolgens bijna vier jaar witgewassen. De man die het witwassen heeft bekend, kan maximaal twintig jaar gevangenisstraf krijgen plus een boete van $ 250.000,- De hacker is nog niet aangehouden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief