Hackers uit China en Saoedi-Arabië onderscheppen landnummers twitteraars

Hackers zijn erin geslaagd om tijdens een aanval op Twitter de landnummers van gebruikers te bemachtigen. Het bedrijf heeft dit zelf bekendgemaakt.

De microbloggingdienst biedt gebruikers een online supportformulier waarmee ze problemen met hun account kunnen melden. Er bleek echter een complicatie te zijn met het supportformulier.

Landnummer

Het bleek mogelijk te zijn om het landnummer van Twitter-gebruikers te achterhalen. Voorwaarde hiervoor was wel dat de gebruiker zijn telefoonnummer aan zijn account had gekoppeld en/of het account door Twitter was geblokkeerd.

China en Saoedi-Arabië

Uit onderzoek door het Amerikaanse bedrijf bleek dat de programmeerinterface van het online supportformulier op grote schaal vanuit China en Saoedi-Arabië is aangeroepen. Sommige van de IP-adressen die hierbij betrokken waren, zijn mogelijk gelinkt aan statelijke actoren. Twitter heeft dit gisteren op zijn website gepubliceerd. Inmiddels heeft Twitter het probleem met het formulier opgelost. De gebruikers die er slachtoffer van zijn geworden, zijn hierover geïnformeerd.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief