Helers aangehouden via iCloud Find My Phone

Inbraak auto
Afgelopen juni is aangifte gedaan van een auto inbraak in Amsterdam. Daar bleek onder andere een Apple iPad te zijn gestolen. De aangever van deze inbraak zette de Track & Trace in werking voor deze iPad. Het spoor leidde de rechercheurs van de politie richting een bedrijfspand in Nieuwegein. De recherche stelden een onderzoek in bij het pand en troffen in het pand een auto aan en een mand die zich verdacht gedroeg. Bij het afspelen van de Track & Trace ringtone functie bleek de betreffende iPad zich in deze auto te bevinden.

Doorzoeking pand
Bij een nadere doorzoeking van het pand werden zowel in de auto en in twee bedrijfspanden in Nieuwegein meer dan 20 laptops, tablets, smartphones, navigatieapparatuur en andere goederen aangetroffen. Ook werd er cocaïne en een stroomstootwapen aangetroffen. De goederen die waren aangetroffen konden worden herleid naar 27 auto- en woninginbraken gepleegd in Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein, Den Haag en Hilversum.

In totaal zijn er vier verdachten aangehouden. Drie zijn heengezonden met een proces verbaal één verdachte zit vast. De politie adviseert eigenaren en gebruikers van iPads, tablets en smartphones te voorzien van Track & Trace software. Hierdoor wordt de opsporing makkelijker en gerichter.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief