IBM koopt beveiligingsbedrijf Trusteer

IBM heeft het beveiligingsbedrijf Trusteer overgenomen. Trusteer is een leverancier van endpoint cyber crime prevention oplossingen. Het heeft kantoren in Boston en Tel Aviv. Als klanten heeft het onder andere een aantal grote banken de Verenigde Staten van Amerika, Canada en AustraliĆ«. In Nederland heeft Trusteer ING als klant met het product Trusteer Rapport. Dit product beschermt door een aantal Windows API’s niet meer toegankelijk te maken voor waardoor malware minder kans krijgt daar misbruik van te maken.

Met deze aankoop versterkt IBM zijn positie als het gaat om SaaS (Security as a Service) met onder andere bescherming tegen APT (Advanced Persistant Threat) en het beveiligen van mobiele transacties. Het is een aanvulling op de producten zoals QRadar, i2, SPSS InfoSphere en Enterprise Content Management.

Trusteer levert op dit moment een architectuur in een gelaagd security model waarbij real-time bescherming wordt geboden tegen malware en phishing aanvallen. De oplossing voldoet daarbij aan bepaalde wettelijke voorschriften.

Het cyber security software lab van Trusteer in Israel zal in combinatie met de huidige faciliteiten van IBM ongeveer 200 medewerkers bevatten. Dit lab zal zich bezig houden met mobiele en applicatie beveiliging, geavanceerde dreigingen, fraude bestrijding en financiƫle misdaden. Onder welke condities en voor welk bedrag deze overname heeft plaatsgevonden is niet bekent gemaakt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief