Inbrekers aangehouden door track-and-trace software

Doordat op een iPad tracking of volgsoftware was geactiveerd was het voor de politie mogelijk inbrekers op te sporen. Dat gebeurde afgelopen week in de buurt van Tilburg. De tracking software leidde de politie naar de woning van de inbrekers.

Aangifte
Nadat de gedupeerde van een woninginbraak de politie informeerde over de tracking software kon worden nagegaan op welke locatie de iPad zich bevond. Het signaal bleek afkomstig te zijn uit een woning in Tilburg. Eenmaal in de woning trof de politie niet alleen de gestolen iPad aan maar ook nog veel meer gestolen zaken.

Aanhoudingen
Onder deze andere gestolen spullen bevonden zich onder ander computer apparatuur die vermoedelijk ook van afkomstig is uit andere woninginbraken. Daarnaast werd er ook nog inbrekersgereedschap aangetroffen. De vier bewoners van de woning, drie mannen van 37 jaar oude en een van 33 werden daarop onmiddellijk aangehouden. De politie gaat nu onderzoeken of zij als verdachten van meerdere inbraken kunnen worden gezien.

Tracking software
Het succes en de snelheid waarmee deze zaak is opgelost heeft te maken met deze tracking software die op steeds meer tablet, smartphones en ook laptops beschikbaar is. De software maakt het mogelijk om de locatie van de apparatuur vast te stellen. De politie raad daarom aan om deze software ook daadwerkelijk te activeren. In gunstige gevallen is het dan mogelijk om de apparatuur op te sporen. Afhankelijk van het merk en type zijn er app’s beschikbaar. Een aantal merken zoals Apple leveren deze nu al standaard mee. Meer informatie hierover is te vinden op www.hier-waak-ik.nl.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief