ING: Bewaar wachtwoorden niet op computer

ING adviseert klanten om geen wachtwoordmanager te gebruiken om wachtwoorden te bewaren. In ‘Tips voor het gebruik van een sterk wachtwoord’ zegt de bank bij de vijfde tip: “Zorg er ook voor dat u het wachtwoord opschrijft en niet ergens op uw computer opslaat.”

Er is veel discussie over de adviezen die de bank geeft. In de vijf tips adviseert de bank ook om een sterk wachtwoord te gebruiken maar de bank zelf stelt tegelijkertijd een limiet van twintig karakters aan een wachtwoord.

Passphrase
Daardoor is het erg lastig om een goede passphrase te verzinnen. Dit is een wachtwoord dat uit meerdere woorden bestaat. Het is dus gemakkelijker te onthouden en moeilijker te kraken. Passphrases zijn doorgaans langere wachtwoorden en veiliger dan korte wachtwoorden.

Leestekens en cijfers
ING raadt klanten aan om een zin te maken, van elk woord de eerste letter te gebruiken en deze ook nog eens door leestekens en cijfers te vervangen. Verder raadt de bank aan om niet voor alle sites hetzelfde wachtwoord te gebruiken en om geen wachtwoorden op de computer op te slaan.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief