Interpol: onmiddellijk wereldwijde actie tegen ransomware vereist

Interpol heeft politiediensten over de hele wereld opgeroepen om onmiddellijk op te treden tegen ransomware. Politiediensten en industriepartners moeten een coalitie vormen om zo een “ransomwarepandemie” te voorkomen. Dit heeft J├╝rgen Stock, het hoofd van Interpol, tijdens een forum over ransomware gezegd.

Project Gateway

Het World Economic Forum heeft samen met Interpol een framework opgezet onder de naam Project Gateway. Hierdoor kan de opsporingsdienst meteen dreigingsdata van bedrijven ontvangen. De coalitie zou zich volgens Stock op vier onderwerpen dienen te richten.

Ransomware ontwrichten

Het eerste onderwerp is het voorkomen van ransomware door awareness te vergroten, het aangaan van samenwerkingsverbanden en het delen van informatie. Als tweede punt noemt het hoofd van Interpol het ontwrichten van ransomware en het onderliggende ecosysteem via wereldwijde politieacties. Het derde punt is het bieden van noodondersteuning bij ransomware-aanvallen via het netwerk van Interpol. Slachtoffers van ransomware ondersteuning geven om hun weerbaarheid te versterken, is het vierde punt.

Te grote dreiging

“Ransomware is een te grote dreiging geworden voor welke entiteit of sector dan ook om alleen aan te pakken; de omvang van deze uitdaging vereist wereldwijde actie die Interpol als een neutrale en vertrouwde partner kan faciliteren”, aldus Stock.

Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van Interpol.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief