iPhone met iOS 11 is te kraken

Het Israƫlische data intelligence-bedrijf Cellebrite is er naar eigen zeggen in geslaagd om iPhones en iPads die draaien op iOS 11 te ontgrendelen. Tevens zegt het bedrijf dat het ook data kan uitlezen op apparatuur die iOS 11 als besturingssysteem gebruikt.

Cellebrite heeft dit zelf bekendgemaakt in een informatiefolder. Forbes heeft de vondst van het bedrijf bevestigd op basis van anonieme bronnen.

Wapenhandel

Het Amerikaanse zakentijdschrift voegde eraan toe dat de Amerikaanse overheid inmiddels een iPhone X van een verdachte heeft uitgelezen met behulp van de technische methode van Cellebrite. Het zou gaan om de telefoon van iemand die actief zou zijn in de wapenhandel. Er zijn geen nadere details gepubliceerd over de gebruikte methode om het toestel te kraken. Ook is niet openbaar gemaakt hoeveel informatie daarbij is verworven.

FBI

Cellebrite kwam eerder in het nieuws toen het bedrijf werd ingezet door de FBI om een iPhone van een terrorist te hacken. Apple werd toen aangeklaagd door deze Amerikaanse federale politiedienst, omdat het hieraan niet wilde meewerken. Uiteindelijk slaagde de FBI er zelf in om deze iPhone te kraken. Of Cellebrite daar toen een rol in heeft gespeeld, is niet bekendgemaakt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief