iPhone niet veilig genoeg voor president Obama

In een bijeenkomst met jonge studenten heeft president Obama van de Verenigde Staten laten weten dat hij vanwege beveiligingsredenen geen gebruik mag maken van een Apple iPhone. Zijn dochters Sasha en Malia bezitten wel een iPhone en besteden daar ook veel tijd aan. President Obama is gedwongen om gebruik te maken van zijn Blackberry, het merk dat bijna lijkt te zijn overleden. Niet alles van Apple is verboden voor de president. Hij maakt gebruik van een iPad om nieuwsberichten te lezen en op internet rond te surfen, aldus een rapport van Vanity Fair het afgelopen jaar.

Angst
De Amerikaanse overheid heeft geen details gegeven over het wel of niet gebruiken van een iPhone welke mogelijke risico’s daar aan zouden kleven. Het blijkt dat ze nog steeds piekeren over een aantal kwetsbaarheden rond het gebruik van deze smartphone. Het zou wellicht over de volgende zaken kunnen gaan:

  • Met Siri is het mogelijk om binnen te komen in een vergrendelde telefoon;
  • Lockscreen problemen waardoor het toch mogelijk is om via het touchscreen toegang te krijgen;
  • Alle Siri opnames worden centraal bij Apple opgeslagen.

Dit laatste punt is voor IBM ook de reden geweest om het gebruik van Siri binnen IBM te verbieden. IBM wil voorkomen dat er allerlei gegevens van haar medewerkers buiten IBM beschikbaar komen of worden opgeslagen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief