Luchtalarm Dallas gehackt

Afgelopen weekend gingen de 156 luchtalarmen in Dallas (Texas, VS) af. De reden was geen calamiteit maar het gevolg van een hack. Op vrijdagavond 23.40 ging het alarm af dat door de beheerders vervolgens werd uitgeschakeld. Het alarm bleef echter afgaan: in totaal vijftien keer met tussenpozen, aldus The New York Times.

Veel inwoners maakten zich zorgen aangezien het alarm dient om de burgers te waarschuwen voor gevaarlijk weer of andere calamiteiten. Het alarmnummer 911 werd zeker 4.400 maal gebeld, tweemaal zoveel als normaal.

Regio
Volgens de autoriteiten was de hack lokaal. Uit ‘veiligheidsredenen’ wilde men niet in details treden. “We geloven dat de hack werd uitgevoerd in de regio, want je moet in de buurt van ons signaal zijn om dit voor elkaar te krijgen,” liet een woordvoerder weten.

Signaal
“We hebben meerdere experts gesproken,” aldus één van de beheerders. “Wat hier is gebeurd, is echt heel zeldzaam.” Burgemeester Mike Rawlings vindt dat de hack een signaal is dat het ICT-systeem van de stad verbeterd moet worden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief