Man uit Arnhem aangehouden voor aanbieden 12.000.000.000 records

Een man uit Arnhem is door de politie aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt miljarden gestolen records aangeboden te hebben.

Het betreft namen, e-mailadressen, gebruikersnamen, telefoonnummers en wachtwoorden van online accounts, afkomstig van ruim tienduizend datalekken.

WeLeakInfo.com

De 22-jarige Arnhemmer zou achter de website WeLeakInfo.com zitten. Deze website verkocht abonnementen waarmee klanten toegang tot ontvreemde gegevens uit datalekken kregen. De FBI heeft het domein recentelijk in beslag genomen. Behalve de FBI waren het Britse National Crime Agency (NCA), het Duitse Bundeskriminalamt en de Nederlandse politie erbij betrokken.

Cybercrimeteam Oost-Nederland

Het cybercrimeteam Oost-Nederland heeft de man vorige week aangehouden. In de woning van de verdachte is apparatuur gevonden waar WeLeakInfo gebruik van maakte. De Britse politie heeft een 22-jarige man uit Noord-Ierland aangehouden. “Het onderzoek is nog niet voltooid. Om die reden kan er geen meer specifieke onderzoeksinformatie worden gedeeld,” aldus de politie. Volgens het NCA hebben de verdachten meer dan 235.000 euro aan de website verdiend.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief