Meer geld voor strijd tegen cybercriminaliteit

Nederland gaat volgend jaar ruim dertig procent meer uitgeven aan de strijd tegen cybercriminaliteit. Dat heeft minister Van der Steur, Justitie en Veiligheid, gezegd naar aanleiding van vragen over de begroting voor 2016.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft dit jaar ongeveer 2,7 miljoen euro geïnvesteerd in cybersecurity voor ons land. Dit wordt besteed via het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Continue investering
Volgend jaar wordt het bedrag met 800.000 euro verhoogd tot 3,5 miljoen euro. Ook de komende jaren zal er, zoals het er nu naar uitziet, jaarlijks een dergelijk bedrag worden besteed aan cybersecurity. Het gaat, volgens minister Van der Steur, om een continue investering in cybersecurity.

Cybersecurity

“Het ministerie van Veiligheid en Justitie investeert jaarlijks op diverse vlakken in het vormgeven van cybersecurity. Daarbij gaat het onder andere om specialisten bij de politie en bij het Nationaal Cyber Security Centrum en om het stimuleren van onderzoek”, aldus de minister van Justitie en Veiligheid.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief