Microsoft: Mogelijk opstartproblemen na Windows 10 October 2018 Update

Microsoft maakt gebruikers van Windows 10 erop attent dat ze genoeg vrije schijfruimte beschikbaar moeten hebben voor de Windows 10 October 2018 Update. Deze update vergt vóór de installatie 10 GB aan vrije schijfruimte.

Wanneer deze ruimte niet beschikbaar is en gebruikers de update toch initiëren, lopen zij het risico dat hun pc na de update niet meer wil opstarten.

Opslagcapaciteit

Dit gevaar bestaat vooral bij mensen die een Windows 10-pc kochten en daarbij bespaarden op de opslagcapaciteit. Voor pc’s met een opslagruimte van bijvoorbeeld 32 GB wordt de update-eis een uitdaging, aldus de tech-website ZDNet. Gebruikers wordt aangeraden om handmatig de map tijdelijke bestanden leeg te maken. Hetzelfde geldt voor de prullenbak en download-map. Een ander advies is om alle apps op de pc kritisch te bekijken. Apps die slechts weinig of niet worden gebruikt, kunnen het beste verwijderd worden.

Storage Sense app

De October Update bevat de Storage Sense app. Deze tool moet gebruikers stimuleren om regelmatig bestanden die ze niet langer nodig hebben, op te ruimen. Grote bestanden kunnen het beste naar een externe opslag worden verplaatst. Het is mogelijk om dit voor een deel te automatiseren. Deze tool is echter pas beschikbaar nadat gebruikers de omvangrijke Windows 10 October 2018 Update hebben geïnstalleerd.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief