Microsoft wint hoger beroep over e-mails Ierland

Microsoft hoeft e-mails die het bedrijf bewaart bij datacenters in Ierland, toch niet te verstrekken aan de Amerikaanse rechter. Dit heeft het Court of Appeals for the Second Circuit gisteren, 14 juli, in een vonnis bepaald.

Daarmee wordt de eerdere uitspraak van het District Court verworpen. Volgens het hof is de Stored Communications Act (SCA) niet geldig in landen buiten de Verenigde Staten.

Privacy
De SCA is bedoeld om de privacy van Amerikaanse burgers te beschermen. “Overeenkomstig verleent de SCA een Amerikaanse rechtbank geen bevoegdheid om een bevel tegen een aanbieder in de VS uit te vaardigen, voor de inhoud van communicatie van een klant die op servers buiten de Verenigde Staten is opgeslagen,” aldus het Court of Appeals.

Apple, Amazon, eBay, HP

In 2014 kreeg Microsoft het bevel van het District Court om e-mails van Europese klanten die werden bewaard in datacentra in Ierland, over te dragen. Deze rechtbank was van mening dat de opslagplaats van gegevens niet relevant is, omdat Microsoft – een Amerikaans bedrijf – ze beheert. Bedrijven zoals Apple, Amazon, eBay en HP steunden Microsoft in zijn standpunt om dit niet te doen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief