Minder omzet bij moederbedrijf Durex wegens cyberaanval

RB, voorheen Reckitt Benckiser, heeft zijn omzet en winst zien dalen als gevolg van een grote cyberaanval. De Britse multinational die medicijnen, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen maakt, heeft onder meer de merken Durex, Calgon, Nurofen en Clearasil.

De omzet steeg in het laatste halfjaar weliswaar met 14 procent tot 5 miljard pond (5,6 miljard euro), maar in vergelijking met het tweede kwartaal is dit een daling met 2 procent.

Productieproblemen
Productieproblemen in de fabrieken door een omvangrijke cyberaanval waren hier debet aan. De fabrieken kampten met vertraagde leveringen en facturatie door de hack. Ook zou het bedrijf er minder door hebben kunnen verkopen. De nettowinst over het laatste halfjaar nam af met 4 procent en kwam daarmee uit op 505 miljoen pond.

Petya-ransomware
Reckitt Benckiser was op 27 juni van dit jaar aangevallen door Petya-ransomware, waardoor de productie tot 11 juli verstoord zou zijn. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers afgelopen maandag, gaf de multinational echter aan dat pas eind augustus alle operationele verstoringen zijn opgelost. Het bedrijf doet onderzoek naar maatregelen om de schade door dergelijke cyberaanvallen in de toekomst te beperken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief