Mogelijk van 100.000 Deense creditcards gegevens gestolen via webwinkel

De Deense betalingsfirma Nets vermoedt dat van 100.000 Deense creditcards de gegevens zijn buitgemaakt. Dat zou gebeurd zijn bij een buitenlandse webwinkel. Om welke webshop het gaat, heeft Nets niet bekendgemaakt.

De betalingsfirma heeft banken het advies gegeven om de creditcards te blokkeren. Tot nu toe zijn er geen gevallen van misbruik geconstateerd maar er wordt niet uitgesloten dat dit nog gaat gebeuren. Nets heeft hierover een verklaring op zijn website gepubliceerd.

Buitenlands internetbedrijf
“De afgelopen weken heeft er een toename van misbruik van in Denemarken uitgegeven creditcards plaatsgevonden, zowel in Deense als buitenlandse webwinkels. Alles wijst naar een buitenlands internetbedrijf als de bron hiervan,” aldus Nets.

Visa en Mastercard
De Deense betalingsfirma Nets is bang dat er nog veel meer creditcardgegevens in de handen van kwaadwillenden zijn gekomen. Een maand geleden werd naar aanleiding van dit voorval banken al geadviseerd om 15.000 creditcards van een blokkade te voorzien om verdere schade te voorkomen. Visa en Mastercard zijn begonnen aan een onderzoek.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief