Minister: Aanpak cybercrime vereist zeer grote investeringen

De aanpak van cybercrime is nog niet op het vereiste niveau. Sterker nog, grote investeringen zullen nodig zijn om deze vorm van criminaliteit effectief aan te pakken. Dat heeft de minister van Veiligheid en Justitie, Van der Steur, gezegd tijdens een algemeen overleg van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie.

Hiermee reageerde Van der Steur op het voormalige plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche, Inge Philips. Volgens haar verloopt de aanpak van cybercrime nog lang niet zoals dat zou moeten.

Niet onder controle
“Als mevrouw Philips zegt dat we de zaak nog niet onder controle hebben, dat we niet kunnen zeggen dat cybercrime onder controle is, dan heeft zij daar gelijk in. We zullen de komende jaren zeer, zeer fors moeten investeren in de effectieve aanpak van cybercrime,” zei Van der Steur.

Ander soort politie
De minister vindt dat de politie snel over heel veel mensen moet beschikken die deskundig zijn op het gebied van cybercrime: “Dat vereist een totaal ander soort politie, een ander soort opleiding en een ander soort vooropleiding dan we tot op heden gewend waren.”.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief