Nederlandse man aangehouden in wereldwijd onderzoek Genesis Market

De politie heeft een 32-jarige Nederlandse man aangehouden, omdat hij op grote schaal handelde op Genesis Market. Op deze online marktplaats werden gestolen gegevens van met malware besmette computers aangeboden. Volgens de politie was de man vermoedelijk de grootste Nederlandse gebruiker van de illegale marktplaats.

2 miljoen slachtoffers

Op de website werden naar schatting gegevens van 2 miljoen slachtoffers verhandeld, waaronder 50.000 Nederlanders. Het betrof inloggegevens, cookies en andere data. Toen de marktplaats tijdens een internationale operatie offline werd gehaald, kregen de autoriteiten gegevens in handen van mensen die op Genesis Market actief waren.

Cybercrimeteam Rotterdam

Tijdens het internationale onderzoek, Operation Cookiemonster genaamd, kwam de politie de 32-jarige Nederlander op het spoor. Hij stond bovenaan de lijst van verdachten van het Cybercrimeteam Rotterdam in het onderzoek naar de Genesis Market. “We verdenken deze man ervan dat hij voor tienduizenden euro’s heeft uitgegeven op de markt en daardoor de grootste Nederlandse gebruiker van de Genesis Market is en mogelijk zelfs tot de top 10 van grootste gebruikers wereldwijd behoort”, aldus Ruben van Well van het Cybercrimeteam.

Klik hier voor het bericht van de politie over deze zaak.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief