Nieuw kenniscentrum digitale veiligheid: DTC

Vanaf 2018 gaat de Nederlandse overheid 2,5 miljoen euro per jaar besteden aan een nieuw op te richten kenniscentrum. In dit Digital Trust Centre (DTC) gaan de overheid samen met ondernemers de digitale veiligheid verbeteren.

Voorts zal het nieuwe kenniscentrum het bedrijfsleven voorzien van informatie en advies aangaande cyberdreigingen. Minister Kamp van Economische Zaken heeft dit initiatief recentelijk via een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt.

NCSC versus DTC
Nederland beschikt al over het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) dat zich richt op de vitale infrastructuur zoals energie, water, telecom en de Rijksoverheid. Het Digital Trust Centre is er voor het als niet-vitaal aangemerkte bedrijfsleven.

Betrouwbare diensten en producten
“Cyberveiligheid is de basis voor een kansrijke digitale economie waar ondernemers risico’s bij hun processen minimaliseren en consumenten zeker zijn van betrouwbare diensten en producten. Nederland heeft een succesvolle ICT-sector, maar kennis van en investeringen in cybersecurity blijken bij bedrijven in andere sectoren nog onvoldoende,” zegt minister Kamp op de website van de overheid.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief