Confidentiële informatie ontvreemd tijdens hack bij Deloitte

Accountant en adviesbureau Deloitte is slachtoffer geworden van een hack. De kwaadwillenden achter de aanval zouden van minstens zes klanten confidentiële e-mails hebben buitgemaakt. Wellicht zouden tevens gebruikersnamen, wachtwoorden, IP-adressen en vertrouwelijke bedrijfsdocumenten zijn gestolen.

Tijdens de cyberaanval werd ingebroken in de centrale clouddatabase van Deloitte. Hierin bevindt zich de e-mailcorrespondentie van bijna een kwart miljoen medewerkers van het bedrijf met klanten. Het Engelse dagblad The Guardian heeft hierover gepubliceerd.

Windham
Deloitte is begonnen met een intern onderzoek dat inmiddels de bijnaam Windham heeft gekregen. “Als onderdeel van het onderzoek heeft Deloitte contact opgenomen met het kleine aantal cliënten dat is getroffen en zijn overheidsinstanties en toezichthouders op de hoogte gebracht,” heeft een woordvoerder laten weten.

Pijnlijk
Deloitte heeft de cyberaanval in maart van dit jaar ontdekt, maar alleen de top van de onderneming was ervan op de hoogte. Het is niet uitgesloten dat de hackers al sinds eind vorig jaar toegang tot de informatie hadden. Het systeem was beveiligd met slechts een gebruikersnaam en wachtwoord van de administrator. Het is een bijzonder pijnlijk voorval voor het bedrijf, aangezien Deloitte wereldwijd tot de grootste adviseurs op het gebied van digitale beveiliging behoort.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief