Ontwikkelaars Mirai-botnet bekennen schuld

Drie hackers hebben bekend dat ze het Mirai-botnet hebben ontwikkeld. In 2016 leidde dit botnet tot een ongekende cyberaanval in de Verenigde Staten. De hackers vielen onder andere internetbedrijf Dyn aan. Vooral aan de oostkust functioneerde een groot deel van internet toen niet meer.

Een van de hackers is Paras Jha die indertijd aan de Rutgers-universiteit in New Jersey studeerde. De twee andere hackers hebben eveneens toegegeven dat ze betrokken waren bij het Mirai-botnet.

Wrok
Dit blijkt volgens persbureau Reuters uit gepubliceerde rechtbankdocumenten. Met het botnet werden zakelijke concurrenten en anderen belaagd. De drie hackers zouden volgens de aanklagers wrok jegens hen koesteren.

Internet of Things

Mirai werd onder andere ingezet om Internet of Things-apparaten te besmetten en over te nemen, zodat deze apparaten ook toegevoegd werden aan een botnet. Volgens de vrijgegeven rechtbankdocumenten verhuurden de drie dit botnet aan anderen. Tevens zouden ze slachtoffers van cyberaanvallen hebben gechanteerd. De drie hackers kunnen tot maximaal vijf jaar celstraf krijgen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief