Opnieuw IT’er aangehouden voor hulp aan drugsbende

Een dertigjarige IT’er is in Antwerpen aangehouden en wordt ervan verdacht technische hulp te hebben geboden aan een crimineel netwerk. Dit criminele netwerk heeft door middel van het hacken van bedrijfsnetwerken drugs kunnen invoeren via de Antwerpse haven. De verdacht verscheen afgelopen week voor de rechter in België.

Specifieke kennis
De technisch specialisten van deze bende zouden websites van containerterminals in de haven van Antwerpen hebben gehackt. Via deze hack was het mogelijk om containers te manipuleren en deze naar een specifieke locatie te laten verplaatsen. Daar konden de criminelen de drugs uit de containers halen voordat het transportbedrijf deze container kwam ophalen voor het reguliere transport.

15 aanhoudingen
De bende heeft ook andere expeditiebedrijven aangevallen en geïnfecteerd met kwaadaardige software. Ze braken ook in bij deze bedrijven om keyloggers te plaatsen op werkplekken van medewerkers. Bij deze specifieke zaak waren eerder al twee IT’ers aangehouden voor betrokkenheid en het leveren van technische kennis. In totaal zouden nu 15 mensen aangehouden zijn voor betrokkenheid bij de drugssmokkel.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief