Overheid komt met Privacyverklaring generator

“Er is nog een wereld te winnen bij het opstellen van privacyvoorwaarden die in lijn zijn met de vigerende wet- en regelgeving en die begrijpelijk geformuleerd zijn voor de eindgebruikers”, aldus minister Kamp van Economische Zaken.

De overheid gaat organisaties daar voortaan bij helpen met een online applicatie: Privacyverklaring generator. Hiermee is het mogelijk om snel en gemakkelijk een privacyverklaring op te stellen, die voldoet aan de wettelijke eisen.

Privacybewustzijn
De applicatie is tot stand gekomen door samenwerking tussen het platform voor de informatiemaatschappij ECP en de overheid. Vanaf heden is deze applicatie te vinden op de website Veilig internetten. In een brief aan de Tweede Kamer licht de minister toe wat de overheid doet om de transparantie over internetprivacy te verbeteren. De nieuwe privacy-applicatie steunt ondernemers daarbij maar zal, volgens hem, ook het privacybewustzijn van ondernemers vergroten.

Smart TV’s

De applicatie maakt het goedkoper om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. De administratieve lasten voor nieuwe bedrijven en voor bedrijven die veranderingen implementeren en dientengevolge hun privacyverklaring wijzigen, kunnen met enkele miljoenen omlaaggebracht worden, aldus Kamp. In zijn brief gaat bespreekt hij ook aspecten van privacy bij smart TV’s.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief