Overheidscampagne adviseert over online veiligheid

Vandaag, maandag 5 maart, is de campagne www.maakhetzeniettemakkelijk.nl van start gegaan. De campagne, die afkomstig is van de overheid, adviseert mensen op welke manieren zij zich het beste tegen online criminaliteit kunnen beschermen.

“Internetcriminelen worden steeds slimmer. Zij doen er alles aan om toegang tot computers, smartphones en tablets te krijgen,” verklaart minister Grapperhaus van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Digitale deuren

“Het is daarom belangrijk dat we meer aandacht geven aan onze online veiligheid: het is voor iedereen logisch de buitendeur op slot te draaien, maar dat geldt niet voor onze digitale deuren. Met de nieuwe campagne willen we mensen stimuleren zich online beter te beschermen,” aldus de minister.

Internetgedrag

Het ministerie heeft tevens onderzoek gedaan naar internetgedrag onder meer dan 1.000 Nederlanders. Daaruit blijkt dat 20% zijn wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt. Meer dan de helft van de ondervraagden installeert updates niet altijd meteen, en 40% logt geregeld in op gratis openbare wifi-netwerken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief