Overstap kwantumbestendige encryptie vaak mogelijk door installeren update

Voor de overstap naar kwantumbestendige encryptie zal in veel gevallen alleen een software-update vereist zijn. Dat stelt het Britse National Cyber Security Centre (NCSC): “Het upgraden van de meeste internetdiensten (en de apps die deze diensten gebruiken) zal waarschijnlijk een van de ‘eenvoudigere’ onderdelen van de overstap zijn.”

Legacy of sectorspecifieke protocollen

Legacy of sectorspecifieke protocollen zullen meer werk vergen. Academici en de industrie zijn hier echter al geruime tijd mee bezig. Als deze systemen niet naar kwantumbestendige crypto kunnen overstappen, zullen deze vervangen moeten worden. Voor vitale organisaties zal het NCSC de komende jaren specifieke adviezen geven die bij deze overstap helpen.

Achter de schermen

In de meeste gevallen zal de overstap niet meer vergen dan het installeren van een update. “Veel van de gevallen betreft internetdiensten of apps die door grote serviceproviders worden ontwikkeld en beheerd. In zulke gevallen zal de overstap door middel van een update van de betreffende provider plaatsvinden. Personen en organisaties die voor hun encryptie van grote aanbieders afhankelijk zijn, moeten het advies van het NCSC volgen over het up-to-date houden van software en apparaten, en dan zal de overstap grotendeels achter de schermen plaatsvinden.”

Klik hier voor het bericht van het Britse National Cyber Security Centre.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief