Pantar getroffen door omvangrijke hack

Pantar, het grootste werk-leerbedrijf van Amsterdam en Diemen, heeft te maken met een omvangrijke ICT-storing. De systemen van het bedrijf zijn gehackt.

Digitaal forensisch onderzoeksbureau

Kantoorsystemen, waaronder de planningssoftware, zijn hierdoor niet of slechts beperkt toegankelijk. Dat heeft Pantar aan de gemeente Amsterdam geschreven. Uit voorzorg zijn veel systemen uitgeschakeld. Een gespecialiseerd digitaal forensisch onderzoeksbureau doet onderzoek naar het voorval.

Gevolgen

“Dit bureau onderzoekt de systemen en herstelt deze op een veilige manier. Het herstel van de systemen kan enkele dagen duren”, schrijft Pantar in de brief aan de gemeente. Het werk-leerbedrijf heeft zijn medewerkers ge├»nformeerd. Daarbij is Pantar ook ingegaan op de gevolgen als er inderdaad gegevens zijn ontvreemd. Het onderzoek naar de inbraak zal twee tot drie weken in beslag nemen.

Vereniging Nederlandse Gemeenten

De werkprocessen vinden op dit moment min of meer normaal doorgang. Pantar biedt werk en begeleiding aan meer dan 3.000 mensen met een arbeidsbeperking. De ondersteuning wordt verzorgd door de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Klik hier voor het nieuwsbericht van Pantar over de ICT-storing.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief