Patiëntgegevens onherstelbaar verwijderd tijdens ransomware-aanval

De Amerikaanse kinderkliniek Rainbow Children’s Clinic is op 3 augustus het slachtoffer geweest van een ransomware-aanval door een hacker. Gegevens op de server van de kliniek werden daardoor op slot gezet.

Om te voorkomen dat er gegevens van patiënten verloren zouden gaan, zette het ziekenhuis het computersysteem direct uit. Forensisch onderzoek toonde echter aan dat er patiëntgegevens onherstelbaar verdwenen zijn. Dat zou betekenen dat de kinderkliniek niet, of niet regelmatig, back-ups heeft gemaakt.

Waarschuwing
Het zou gaan om dossiers van meer dan 33.000 patiënten. Op de eigen website van de Rainbow Children’s Clinic staat een waarschuwing naar aanleiding van de hack. Ook hebben de getroffen personen een brief van de kliniek ontvangen.

Persoonlijke informatie
In de medische dossiers staan behalve de namen van de patiënten, hun adresgegevens, geboortedata, social-securitynummers en medische informatie. Tevens kan in de dossiers persoonlijke informatie staan over de ouders of de personen die de ziektekosten betalen: namen, adresgegevens, social-securitynummers en medische betaalgegevens.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief