Privacyweken op NPO3 van start

Gisteren zijn op de Publieke Omroep de Privacyweken van start gegaan. Twee weken lang zullen op NPO3 documentaires, films en series over privacy te zien zijn.

Tijdens de startavond vond onder meer De privacytest plaats: hoe privacybewust is Nederland? De deelnemers en kijkers kregen vragen voorgelegd over privacy-inbreuk en computercriminaliteit. Regelmatig komt tijdens de Privacyweken de stelling aan bod dat mensen niets te verbergen hebben. Of toch wel?

Vrijheid, gemak en veiligheid
“We roepen namelijk wel dat het ons heel erg aan het hart gaat, of juist dat we niets te verbergen hebben. Maar is dat eigenlijk wel zo? Hebben we niet allemaal dingen te verbergen? Geven we tegelijkertijd niet een hele hoop van onze vrijheid op in ruil voor gemak en veiligheid? En zijn we ons eigenlijk wel bewust van alle informatie die wij zomaar prijsgeven?” is te lezen in de aankondiging van de Privacyweken.

De Universiteit van Nederland
Andere programma’s in deze periode zijn speciale, privacy-gerelateerde afleveringen van De Universiteit van Nederland, verschillende documentaires en seizoen twee van de Amerikaanse serie Mr. Robot uit 2015.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief