Miljoenen persoonsgegevens Amerikaanse T-Mobile buitgemaakt

Van ongeveer vijftien miljoen klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten zijn de persoonsgegevens ontvreemd. T-Mobile liet eind vorige week weten dat gedurende een periode van twee jaar is ingebroken in het systeem van Experian.

Dit is het bedrijf dat de klantgegevens beheert voor T-Mobile. De hackers hadden toegang tot talloze persoonsgegevens van klanten, zoals namen, adressen, geboortedatums en burgerservicenummers.

Lek

Het systeem waarin financiƫle gegevens van klanten worden bewaard, is niet gehackt, heeft Experian laten weten. Ook gaf het bedrijf aan dat het lek dat hackers gebruikten om binnen te komen en de informatie te stelen, is afgesloten. Experian doet momenteel onderzoek naar de hack.

Bewaarplicht
Er zijn alleen gegevens van klanten van T-mobile ontvreemd, aldus de telefoonprovider in een reactie aan de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Behalve van T-mobile-klanten bewaart Experian ook informatie van andere grote ondernemingen. De Amerikaanse wet schrijft voor dat deze gegevens gedurende minimaal 25 maanden bewaard moeten worden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief