Philips aangevallen door Chinese hackers

Medisch technologiebedrijf Philips is een van de bedrijven die getroffen zijn door een omvangrijke spionageactie van Chinese hackers. The Wall Street Journal heeft dit recentelijk gepubliceerd.

De spionage, die bekend staat onder de naam Operation Cloud Hopper, kwam in 2016 aan het licht. Het vermoeden bestaat dat de Chinese hackers gerelateerd zijn aan de Chinese overheid.

Medische data

Volgens de Amerikaanse zakenkrant was de operatie veel groter dan aanvankelijk verondersteld werd. Bij Philips zouden onder meer medische data zijn buitgemaakt. De multinational heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen. Er zouden geen gegevens van patiƫnten gecompromitteerd zijn. Behalve Philips zou ook mijnbouwbedrijf Rio Tinto slachtoffer zijn van de hack. Persbureau Reuters liet eerder al weten dat onder meer Ericsson, IBM en Hewlett Packard tot de aangevallen bedrijven behoorden.

Cloud-diensten

Via de cloud-diensten zouden de cybercriminelen zich toegang tot de aangevallen bedrijven hebben weten te verschaffen. Een jaar geleden zijn twee van de hackers aangeklaagd door het Amerikaanse Openbaar Ministerie, maar China heeft hen niet uitgeleverd. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken waren de beschuldigingen onrechtvaardig.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief