Randstad aangevallen met ransomware; data gestolen

De wereldwijde IT-omgeving van uitzendbureau Randstad is getroffen door ransomware. Daarbij hebben de aanvallers gegevens buitgemaakt. Het bedrijf heeft dit recentelijk zelf bekendgemaakt.

Het persbericht van Randstad vermeldt dat de groep achter de Egregor-ransomware verantwoordelijk is voor de aanval.

Egregor

De gestolen gegevens hebben vooral betrekking op de activiteiten van Randstad in de Verenigd Staten, Polen, Italië en Frankrijk. Een deel van de gegevens zijn inmiddels door de cybercriminelen openbaar gemaakt. Egregor is één van de ransomware-groepen die gegevens niet encrypt, maar ook steelt. Slachtoffers die weigeren te betalen, ontvangen dreigementen dat de ontvreemde informatie openbaar wordt gemaakt.

Servers

Het onderzoek naar welke data de criminelen hebben ontvreemd, loopt nog. Afhankelijk van de uitkomsten van dit onderzoek zal het uitzendbureau, naar eigen zeggen, de relevante partijen waarschuwen. Op welke wijze de hackers zich toegang tot de servers van Randstad wisten te verschaffen, is niet bekendgemaakt. Tijdens de aanval zijn verschillende servers getroffen, maar het incident had geen impact op de bedrijfsvoering en systemen, aldus Randstad.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief