Rechtspraak neemt afscheid van fax en gaat versleuteld e-mailen

De Rechtspraak stapt per 1 februari 2022 over op het gebruik van versleutelde e-mail voor het uitwisselen van vertrouwelijke informatie. Op dit moment verzendt de Rechtspraak elke maand circa 3.500 faxen en ontvangt er ongeveer 30.000.

ISDN

De Rechtspraak moest overstappen, omdat KPN volgend jaar de ISDN-dienstverlening voor traditioneel faxen beÃĢindigt. Dan is alleen communicatie via mail mogelijk. Het beveiligde platform dat de Rechtspraak voor Veilig Mailen gaat gebruiken, is Zivver. “Met Veilig Mailen wordt gegarandeerd dat e-mailverkeer heeft plaatsgevonden tussen de juiste partijen. En net als bij faxverkeer krijgt de afzender een ontvangstbevestiging met datum en tijdstip”, aldus de Rechtspraak in een toelichting.

Veilig Mailen

Vanwege de uitbraak van Covid-19 en het thuiswerken konden sinds 9 april 2020 processtukken en berichten, die normaal via post of fax werden verstuurd, via Veilig Mailen verzonden worden. Iedereen kan vanaf dit najaar veilig mailen met een gerecht via een link op Rechtspraak.nl. Deze link komt op de contactpagina van het gerecht waar de vertrouwelijke informatie naartoe gezonden wordt.

Klik hier voor het bericht van de Rechtspraak.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief