Russen hackten Witte Huis

Het systeem van het Witte Huis is vorig jaar aangevallen via een phishingmail. De hack werd afgelopen dinsdagavond door CNN gelinkt aan de Russische overheid. De hack zelf vond vorig jaar plaatst en is toen ook bekendgemaakt door de Amerikaanse overheid.

Bij een phishingaanval worden mensen, bijvoorbeeld via een e-mail, naar een valse website gelokt die een kopie is van een legitieme website. Als gebruikers inloggen met hun inlognaam en wachtwoord krijgt de cybercrimineel de beschikking over deze gegevens.

Presidentiƫle agenda en telefoongegevens
Volgens de onderzoekers zijn de hackers binnengedrongen bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken waarna ze zich toegang verschaften tot het Witte Huis. De aanvallers hadden geen toegang tot officieel vertrouwelijke informatie. Ze hadden wel toegang tot de telefoongegevens en de agenda van president Barack Obama, aldus CNN

Direct maatregelen
Het Witte Huis heeft via de woordvoerder laten weten niet in te gaan op het feit dat Russische hackers de aanval hebben uitgevoerd, zoals CNN beweert. De woordvoerder meldde wel dat ”dergelijke activiteit serieus wordt genomen” en ”er direct maatregelen zijn genomen”.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief